donderdag 14 februari 2019

De voorbereiding

"The American Dream"

Eerst was er de "American Dream", maar gezien vliegen voor vogels is en ik maar geen boot vond om de plas over te varen, opperde ik het idee om "Dwars door Europa" te fietsen. Het is hier ook goed, om niet chauvinistisch over te komen, beter zelfs; goed eten, lekkere dranken, heel wat historische plaatsen, én hier valt geschiedenis te rapen. Ik troost me met het idee dat we binnenkort elektrisch zullen vliegen en dan importeer ik wel ten gepaste tijde mijn  Amerika tracks in de Garmin fiets-gps.
Dan maar meteen aan de slag met Europese fietsroutes aan elkaar knopen. Een moeilijke keuze want zo goed als de helft van Europa is een bewegwijzerde fietsroute. De "Eurovélo" routes trokken mijn aandacht en zo liet ik in Basecamp alle remmen los om mijn zes maanden loopbaanonderbreking te vullen met tracks.
Zon en licht, zeggen de dokters, ja dat heb ik nodig. Denken we dan niet meteen aan Spanje? Want in dit grijze winterland ga ik deze natuurformule niet direct opgelost krijgen. Dan trek ik maar meteen naar Barcelona.
Als ecologisch reiziger een Bus- of treinreis combineren mét een Trekkingfiets is een nog straffere wiskundige formule dan Einstein ooit kunnen bedenken heeft. Ondertussen ben ik reeds weken aan het mailen en bellen. Jongen toch, waarom niet gewoon een lage kost vliegtuigticket kopen, amper tien minuutjes werk, maar dan werp ik meteen mijn CO2 spaarvarken in de vuilnisbak.


De Santos aan een laatste test onderworpen, en mezelf ook natuurlijk.
Deze staat helemaal in orde voor de start.

Select your language